Als je gaat kamperen, is het belangrijk om voorbereid te zijn en te weten wat je allemaal mee moet nemen. Hieronder volgt een lijst van dingen die je mee moet nemen op je volgende kampeertrip. In onze lijst vind je een top 10 lijst van handige spullen die je niet wil vergeten! 

  1. Tent: Dit is wellicht het belangrijkste onderdeel van je kampeervakantie. Zorg ervoor dat je een tent hebt die groot genoeg is voor het aantal mensen dat je meeneemt en ook stevig genoeg om tegen de elementen te kunnen. 

  1. Slaapzak: Zorg ervoor dat je een slaapzak hebt die geschikt is voor de klimaatomstandigheden waar je heen gaat. Als het bijvoorbeeld koud kan worden 's nachts, neem dan een slaapzak mee die geschikt is voor lage temperaturen. 

  1. Toiletartikelen: Neem voldoende toiletartikelen mee, zoals zeep, tandenborstel en tandpasta. Als je naar een gebied gaat waar geen badkamer ter beschikking is kun je altijd onderweg bij een tankstation je tandenpoetsen.  

  1. Luchtbed of slaapmat: Als je niet op de grond wilt slapen, is het handig om een luchtbed of slaapmat mee te nemen. Neem bijvoorbeeld de Exped Megamat mee. Dit zorgt voor extra comfort tijdens je kampeervakantie. 

  1. Kookgerei: Als je gaat kamperen, is het handig om kookgerei mee te nemen dat geschikt is voor buiten. Dit kan een gasbrander zijn, maar ook een kookset met pannen en potten. 

  1. Eten en drinken: Zorg ervoor dat je voldoende eten en drinken meeneemt voor de duur van je kampeervakantie. Dit kan variëren van blikjes en pakjes tot verse groenten en vlees. 

  1. Verlichting: Neem lampen of zaklampen mee voor als het donker wordt. Dit is handig als je bijvoorbeeld naar het toilet moet of als je iets wilt opzoeken in je tent. 

  1. First aid kit: Het is altijd handig om een eerste hulp kit mee te nemen op je kampeervakantie. Dit is vooral handig als iemand zich bezeert of als er iets anders gebeurt waarbij je medische hulp nodig hebt. 

  1. Kleding: Zorg ervoor dat je voldoende kleding meeneemt voor de duur van je kampeervakantie. Dit kan variëren van warme truien tot zwemkleding, afhankelijk van de klimaatomstandigheden waar je naartoe gaat. Houdt hier dus goed rekening mee. 

  1. Kampeerstoelen: Misschien niet het eerst waar je aan denkt als je gaat kamperen. Maar wel zo praktisch als je 's avonds even lekker spelletje vindt spelen met familie of vrienden of als je rustig een boek wilt lezen. Ideaal om dit lekker te doen in een Lafuma stoel.